Inlingua Leeds Logo

Yorkshire’da Yaşam

İngiltere’nin kuzeydoğusunda yer alan, Newyork’un isim babası ve mazisi Romalılara dayanan bir bölge: Yorkshire. Kuzey Yorkshire, East Riding of Yorkshire, Güney Yorkshire ve Batı Yorkshire olarak 4 kısımdan oluşan Yorkshire İngiltere’nin kuzeyinin büyük bir bölümünü içine almaktadır. Bu bölgeler İngiltere'nin kuzeyinin büyük bir bölümünü oluştururken yaklaşık 5,8 milyon kişiye ev sahipliği yapmaktadır. York, Leeds, Sheffield, Hull, Bradford, Ripon, Wakefield ve Doncaster bu şirin bölgenin şehirleridir.

Inlingua Leeds Türkiye

Inlingua'da İçerik Yönetimi Direktörü

Yorkshire tarihi ayrıca Vikinglere’de uzanmaktadır. Yorkshire Orta Çağ esintilerini hissettirirken eskide kalan Jorvik ismi Viking kültürünü ve ruhunu yansıtmaktadır. Dünyaca ünlü kırsal alanlarıyla ziyaretçilerinin gözünü kamaştıran Yorkshire MÖ 306 yılında I.Konstantin yönetimi altında kalmıştır.

Yorkshire adeta bir festivaller yeridir. Yorkshire Ebor Racing Festival dünyaca ünlüdür ve safkan at yarışı meraklıları bu festivale akın ederler. Diğer önemli bir etkinlik ise eylül ayında düzenlenen Cottingham Food and Drink festivalidir. Bu festivale katılan ziyaretçiler yerel ve uluslararası tabakların tadına bakma fırsatı bulmaktadırlar.

Peki Yorkshire Pudingini duydunuz mu? Aklınıza ilk olarak sütlü tatlı gelse de burada ünlü olan bu puding tatlı ile alakalı değildir. 18.yüzyıla kadar et ve türlerinden yapılan yiyeceklere verilen puding ismi sonrasında ana yemek öncesi servis edilen tuzlu bir yiyecek halini almıştır.

Yorkshire coğrafyasına ulaşım da oldukça kolaydır. İstanbul’dan 3.5-4 saat süren Londra ya da Manchester’a gelerek buradan aktarma yapılabilir. Londra’dan Leeds, York, Sheffield ve Hull gibi yerlere de hızlı tren yolculukları bulunmaktadır.

Yorkshire gezmek ve görmek için de oldukça güzel destinasyonlardan birisidir. Cantenbury’den sonra İngiltere’nin en önemli katedrallerinden birisi olan gotik York Katedralinde surlarda gezmeyi unutmayınız. Orta çağın izlerini taşıyan katedral 275 basamak çıktıktan sonra 2000 yıllık büyüleyici manzara sizleri büyüleyecektir.

Orta Çağ döneminde kalmak isterseniz kralların gurur verici bir sembolü olan Clifford Kulesi Yorkshire’nin önemini anlayacağınız bir semboldür.

İçinde Kralice Victoria ile Kraliçe II.Elizabeth tarafından kullanılmış olan trenlerin bulunduğu Milli Demiryolu Müzesi dünyanın en büyük demiryolu müzesidir. Yorkshire’in en uğrak noktalarından birisi olan bu müzede banyolu, oturma odalı, yatak odalı vagonları görmek sizin için ücretsiz olacaktır.

York Kalesi Müzesi de sizleri York tarihine götürecektir. Yeniden restore olan Jakobenli yemek odalarından Viktorya suçlularına kadar birçok ayrıntıyı bulabileceğiniz bu müzede York’un geçmişine şahitlik edeceksiniz. Ayrıca şehrin karanlık tarihinde kaybolmak için York Zindanlarını ziyaret edebilirsiniz.

Su ve balık severler için de Hull şehrinin ödüllü akvaryumu Deep 3500’den fazla balık türüne sahip olup ziyaretçilerine görsel sunumlar sunmaktadır. Jorvik Viking Centre’a uğrarsanız Viking zamanlarındaki York’u görebilirsiniz.

İngiltere’nin ilk milli parkı olan Peak District Milli Parkı doğada zaman geçirmek isteyenler için farklı aktivite seçenekler sunmaktadır. Doğa yürüyüşleri ya da bisiklet aktivitesi yapabileceğiniz bu alanda çok güzel manzaraların fotoğraflarını çekebilirsiniz.