Inlingua Leeds Logo

Neden Leeds?

Leeds, hem tarihi hem de modern yaşamı bir arada sunan canlı bir şehir. Müzeleri, eski yapıları ve kültürel zenginlikleri keşfedin. Canlı alışveriş merkezleri, barları ve restoranlarıyla şehrin tadını çıkarın. Yorkshire Dales Milli Parkı'na yakınlığıyla doğa kaçamakları için de ideal. Öğrenci şehri Leeds, aynı zamanda uygun yaşam maliyetleriyle de dikkat çekiyor.

Inlingua Leeds Türkiye

Inlingua'da İçerik Yönetimi Direktörü

  • Birçok müze, eski bina ve kültürel alanın bulunduğu tarihi bir şehir.
  • Modern alışveriş merkezleri, barlar ve restoranlarla canlı bir şehir.
  • 2017 yılında Lonely Planet tarafından ‘Avrupa’nın En İyileri’ listesinde 5. sırada yer aldı.
  • Güzel Yorkshire Dales Ulusal Parkı’na yakın Manchester’a sadece bir saat ve Londra’ya trenle iki buçuk saat uzaklıkta.
  • Leeds Üniversitesi, Leeds Beckett Üniversitesi, Leeds Trinity Üniversitesi ve Hukuk Üniversitesi dahil olmak üzere 6 üniversiteye sahiptir.
  • Dünyanın her yerinden insanlarla çok kültürlü bir şehir.
  • Leeds Müzik Festivali de dahil olmak üzere birçok festivale ev sahipliği yapmaktadır.
  • Londra’dan %30 daha ucuz yaşam maliyetleri.
  • Aileler için harika, samimi ve güvenli bir şehir.

Leeds’e ve Leeds’ten Seyahat

UÇAK

Leeds’in uluslararası bir havaalanı vardır: Leeds Bradford Havalimanı’na Manchester Havalimanı, Birmingham Havalimanı ve Londra’daki tüm havalimanlarından otobüs veya trenle kolayca ulaşabilirsiniz. Avrupa’nın birçok büyük şehrinden Leeds Bradford Havalimanı’na Jet2 ve RyanAir gibi ekonomik havayollarıyla tek yön bilet için yaklaşık 60 £ karşılığında seyahat edebilirsiniz.

inlingua Leeds havaalanı transferleri sunmaktadır.

TREN


Leeds’te büyük bir şehir merkezi tren istasyonu olan Leeds Tren İstasyonu ve şehir genelinde birkaç küçük tren istasyonu bulunmaktadır. Londra, Sheffield, York, Manchester ve Birleşik Krallık’taki çoğu şehirden sık ve direkt trenler bulunmaktadır. Londra’dan Leeds’e trenler genellikle tek yön bilet için £30’dan başlamaktadır.

En iyi fiyatı ve koltuğu almak için lütfen İngiltere’de tren biletlerinizi online olarak önceden ayırtın. Tren biletinizi tren istasyonunda almaya çalışırsanız, çok pahalı olacaktır! National Rail ve The Trainline’dan tren bileti rezervasyonu yapabilirsiniz.

OTOBÜS

Otobüsler ve otobüsler genellikle Birleşik Krallık’ta seyahat etmenin en ucuz yoludur. Önceden rezervasyon yaparsanız, genellikle 5 £’a bilet alabilirsiniz! Büyük şehirlerden Leeds’e çoğu bilet 15 £ civarındadır. Leeds Otobüs ve Koç İstasyonu, ülkenin ve şehrin her yerine giden düzenli otobüslere ve otobüslere sahiptir.

National Express ve Megabus’tan otobüs bileti satın alabilirsiniz.